Over Peter Cambré

Al vrij jong stond ik samen met mijn moeder aan het fornuis en achter de kookpotten. Mijn ouders baatten vroeger een café met feestzaal uit. Zij verzorgden jarenlang allerhande feesten, groot en klein: teer- ,trouw- en andere feesten. Al snel werd duidelijk dat al dat roeren, kloppen, hakken en snijden mij wel interesseerde.

Voor La Taperia:

Koken werd een passie. Pas op latere leeftijd ben ik lessen en kokschool gaan volgen. Daar leerde ik de fijnere keuken kennen. Toch blijven de invloeden van mijn moeder en grootmoeders keuken de rode draad in mijn culinaire loopbaan.
Enkele jaren later kreeg ik het aanbod om als kok mee te toeren met één van de grootste internationale artiesten van België: Helmut Lotti. Backstage keukens, flight cases, tourbussen en hotels waren vijf jaar lang mijn leven. Het was duidelijk: de combinatie koken en rock & roll was mijn ding.
Tussen die tournees in en ook na mijn Lotti-avontuur kookte ik voor verschillende nationale en internationale artiesten waaronder The Red Hot Chilipeppers, Bruce Springsteen, Joe Cocker, James Brown, Bon Jovi. Verder wisten ook Clouseau, Natalia en Marco Borsato mijn kookkunsten te appreciëren. Ik verzorgde de artiestencatering op Werchter, Pukkelpop, de TMF awards, de Night of the Proms en werkte op verschillende locaties (Sportpaleis, Ancienne Belgique, Koninklijk Circus, verschillende concertzalen in binnen-en buitenland).  
In 2008 kwam ik toevallig in het profpeloton terecht. Net op het moment dat Cadel Evans de allereerste gele trui uit zijn carriëre veroverde. Voor de persconferentie van Cadel heb ik toen tapas gemaakt. In 2009 ging ik voor de eerste keer mee naar de Tour. De jaren erna kookte ik niet alleen voor de renners tijdens de Ronde van Frankrijk, maar ook tijdens de trainingskampen, Parijs – Nice, het Critérium du Dauphiné en de Vuelta.

Tijdens deze vele reizen vond ik het ook belangrijk om de authentieke keuken te leren kennen. Ik bezocht er de plaatselijke marktjes en zocht authentieke eethuisjes op. In Barcelona bezocht ik ontelbare tapasbars. Het was daar, buiten de toeristische wijken, dat ik de echte tapascultuur leerde kennen, proeven, ruiken en zag bereiden. Ik heb me verdiept in de Spaanse kookboeken en werkte een tijd voor een tapaschef in Barcelona.